Всім привіт, створив таку тему, бо в мене сьогодні з одною людиною спалахнула бурхлива дискусія. Мені розповіли, що зараз викладачі геть знахабніли, розмір хабаря за успішну здачу предмету пишуть прямо на дошці. Якщо в тебе немає всієї суми відразу, можуть поставити на хрестик (потім донести можна). Невже це зараз так, криза на дворі, але ж... Одне можу сказати я за 5 років навчання заплатив (ліваків-хабарів) 200 грн, і то ніхто не вимагав, а я просто 5 хотів щоб повишену ст. отримувать, і купив літру олії і кілограм м'яса для пані Клесь. Сподіваюсь на вашу щирість та правду у відповідях.
ну мені здається, це як на якому факультеті, чи то точніше кафедрі... в нас (на трудових ресурсах) ніхто нічого не вимагає, це вже як сам вирішиш і то - ще мабуть не кожен візьме, вони в нас совісні ))) а я чула, що наприклад в механіків то там взагалі ппц, в деяких викладачів без $ ти ніхто ну це тільки чутки, сама особисто нікого не підловлювала під час хабарництва я - це я, і нічого тут не вдієш...
Дата: Неділя, 14.02.2010, 22:18 | Повідомлення # 5
Група: Гості
я б не сказав. а тим більше на кафедрі трудових ресурсів і підприємництва! та й взагалі, я вчуся на другому курсі, і за майже два роки не заплатив ні копійки (ну там клей і емблемку купив фізруку разок))). причому, в мене, наприклад, тільки в минулому семестрі з трьох предметів по 100 балів стояло (і ще з одного поставила 99, хоча мало бути 100)! так шо... це діло таке... хто вчиться - їм не жалко, а хто даже на пари ходить не хоче... то я б з таких і сам брав))) тим більше, якшо вони самі втупую предлагають чи намекають. був канешно один таваріщь - Кусковець, який зі всіх гроші брав. але я йому не платив, нема мені куди гроші дівать?...
Дата: Середа, 03.03.2010, 22:22 | Повідомлення # 6
Група: Гості
Та хіба ж це погано???Звичайно, коли викладачі самі нагло вимагають кругленьку суму, не дивлячись на відвідування та бали студента -- то це біда(такого в НУВГП ще не зустрічала), а коли студенту потрібні додаткові бали і він сам бажає заплатити, то чому б ні? І,здебільшого, викладачі саме у такому випадку і беруть гроші, а я це не вважаю хабарем!
Додано (03.03.2010, 22:12) --------------------------------------------- Хто шо знає про Антонову?Чи реально в неї не платити на 74, якщо не великий зубрило?
Додано (03.03.2010, 22:22) --------------------------------------------- Я нормально вчусь, завжди все здаю.Однієі сесії була жопа)))Не здала "матпро".Здавала деканові прикладної математики.Ходила 6 разів!!!Він--с*ука!!!! Здер з мене 400 грн..(за 3-ку) і ще й одорвався!!!Лапав, де хотів і як хотів!!!Таких с*к сажати треба, а не робити деканом в "університтеті".Дєвкі!З ким було подібне -- пишіть!!!!
Да чув про таке але думав що то вигадки, що ті старі діди щей полапать любітелі, а декан на прикладній то повний тормоз всі то знають, отакі факти нам потрібні, а то пи шуть тут сюсі пусі всі такі хороші, ну є й хороші, але...
я в шоці... блін, десь в Америці такий кобель вже сидів би за домагання, а у нас тільки спробуй пожаловаться десь - то довчиться точно не дадуть... як це не сумно...
я - це я, і нічого тут не вдієш...
Беруть лише з тих хто нічого не робить, якщо хоча б ходиш на пари то можна без хабарів обійтись в нашому ВНЗ хабарі в основному як "додатковий інстурмент", основа - це знання, якщо знаєш то ти отримаєш високу оцінку. А зокрема на нашому факультеті особливо захмарних знань не потрібно - порівняйти принаймі з землевпорядниками, чи механіками, які формули довжиною рівні сумі довжин всіх формул дисципліни менеджмент.
Все залежить від викладача і від стулента. Я завжди пробую спочатку сама здати. Якщо є бажання. то можна здати, при цьому не зубривши, а просто клепку в голові мати
alloshka
Alloshka, от я тож так думаю, а є просто такі шо батькам вдома кажуть шо тут одні крупні хабарники, так шо мам ріж кабана бо мені треба сесію здати, а саме мабуть і не пробувало напрягтись щоб хоч шось здати
Але ці преподи теж з своїми хабарями гонять, згадав тільки що як нам на політології одна пані розказувала про хабарництво як в водніку уже багатьох хабарників пов'язали, а потім вкінці сама брала по 50 грн